2. spadestik: Ny bygning til Rebild Kulturskole

Profilbillede
Astrid Bruun

Fredag den 21. maj tog formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Rebild Kommune, Gert Fisher, 2. spadestik til en ny bygning til Rebild Kulturskole.

Heldigvis holdt vejret tørt så hverken de fremmødte fra entreprenøren, kommunen og pressen eller musikinstrumenter og malerlærreder led overlast som følge af vand. Og selvom det var overskyet, kunne hverken leder af kulturskolen, Morten Lønborg Friis, eller formand for Kultur- og Fritidsrådet, Gert Fisher, skjule deres solbeskinnede forventninger til den nye bygning.

Maleri og marimba

Når der var tale om en markering af 2. spadestik i stedet for det traditionelle 1. spadestik, skyldes det at entreprenøren har været i gang i et stykke tid, og der er således allerede gravet ud til fundamen-tet. Hullet skabte en fin ramme for at elever samt et par lærere kunne give en smagsprøve på hvad lokalerne til sin skal bruges til. Fire elever fra billedkunst og to slagtøjselever viste på fornem vis hvad man kan udrette med lærred, malerpensler og marimba.

Længe ventet tilbygning

De nye lokaler har været et stort ønske lige siden kulturskolen flyttede sine aktiviteter i Støvring fra Stubhuset til lokaler i den gamle højskolebygning for knap fire år siden – lokaler der har fungeret udmærket, men ikke været optimale. Men nu kommer der altså en ny tilbygning i forlængelse af den gamle højskole med lokaler der er indrettet til slagtøj – herunder marimbaorkester, rytmisk sammenspil og billedkunst.

De nye lokaler forventes at være klar til indflytning sidst i november/først i december i år.

Kilde: Redaktionen