Døgnrapporten i Terndrup: mandag den 15. november

Profilbillede

Terndrup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Politigarantier på fire kriminalitetsområder træder i kraft

De såkaldte politigarantier er nu trådt i kraft i landets politikredse, herunder i Nordjyllands Politi. Politigarantier er en slags ’kontrakt’ mellem borger og politi om, hvad man som borger kan forvente af politiet på udvalgte områder. Politigarantierne er indført på fire sagsområder.
Læs mere på politi.dk

 

Vrensted – indbrudstyve anholdt takket være opmærksom borger

”De er lige kørt herfra.”

Sådan lød anmeldelsen søndag den 14. november ved 23-tiden, da Nordjyllands Politi modtog en anmeldelse fra en opmærksom borger i Vrensted. Anmelder havde netop lagt mærke til, at tre mænd gik mistænkeligt rundt om en bolig, hvorfor han rettede henvendelse til dem. Dét overraskede tilsyneladende de tre mænd, som øjeblikkeligt sprang ind i deres bil og kørte fra stedet.

Tydeligvis var der tale om noget mistænkeligt. Og anmelder var sikker på, at de var indbrudstyve.

Takket være anmelders oplysninger om bilens udseende og model, lykkedes det kort tid senere en beredskabspatrulje at standse køretøjet til kontrol syd for Hjørring. Og ganske rigtigt: I bilens bagagerum fandt betjentene diverse former for stjålet værktøj samt redskaber til at udføre indbrud med – herunder tre styks elefanthuer.

Alle tre mænd – henholdsvis i alderen 17, 46 og 18 – blev sigtet og anholdt for indbrudstyveri på stedet. Adspurgt kunne de ikke redegøre for, hvorfor de havde været på adressen i Vrensted.

Tak til anmelder for det rettidige opkald med oplysninger, der sikrede, at sagen kunne opklares.

 

Forebyg indbrud i dit nabolag med Nabohjælps app

Nabohjælp er en effektiv og nem måde at forebygge indbrud i dit nabolag – som samtidig styrker det gode fællesskab blandt dig og dine naboer.
Læs mere på www.nabohjaelp.dk/app eller hent Nabohjælps gratis app her:
Download i App Store
Download i Google Play

 

Kollerup – spiritusbilist kørte i grøften ved solouheld

Søndag den 14. november, tidligt om morgenen, fandt et færdselsuheld sted på Svinkløvvej i Kollerup. Den 26-årig fører af en personbil mistede her herredømmet over sit køretøj, hvorefter han påkørte et vejskilt, en kantpæl – for så derefter at køre i en grøft. Bilen endte som resultat midt på kørebanen.

En beredskabspatrulje rykkede ud til stedet, hvor man heldigvis kunne konstatere, at bilisten ikke havde modtaget skade som følge af uheldet. Personbilen, vejskiltet og kantpælen havde derimod modtaget materielle skader.

Grundet mistanke til påvirket kørsel instruerede man bilisten i at deltage i en alkometertest. Og ganske rigtigt: Det viste sig, at bilisten tilsyneladende havde indtaget spiritus i sådan et omfang, at hans promille var over den lovlige grænse på 0,5.

Politiet sigtede og anholdt derved bilisten for spirituskørsel. En blødprøve blev efterfølgende udtaget som bevismateriale i sagen.

 

Alle spiritus- og narkobilister tilbydes hjælp

Når Nordjyllands Politi sigter en person for overtrædelse af færdselslovens §§ 53-54, vil vedkommende blive tilbudt en uforpligtende samtale med en rusmiddelrådgiver.
Læs mere på politi.dk

 

Terndrup – narkopåvirket bilist anholdt

Lørdag den 13. november – ca. ved 10-tiden – standsede politiet en bilist til kontrol på Hadsundvej i Terndrup. Grundet mistanke til påvirket kørsel instruerede man bilisten – en 23-årig mand – i at deltage i en narkometertest.

Desværre for bilisten gav testen udslag for, at han tilsyneladende havde indtaget euforiserende stoffer forud for kørslen; specifikt cannabis og methamfetamin.

Politiet sigtede og anholdt derfor bilisten for narkopåvirket kørsel, hvorefter man udtog en blodprøve. Det er resultatet af blodprøven, der tæller som bevismateriale i sagen.

 


Følg Nordjyllands Politi på:

Twitter @NjylPoliti
Facebook @NjylPoliti
Instagram @Politi

Abonnér på nyt fra politiet
Modtag lokale og landsdækkende nyheder, døgnrapporter, efterlysninger, fremlysninger og arrangementer på mail. Du kan til hver en tid afmelde dig igen eller ændre dit abonnement.

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordjyllands Politi.
Kilde: Nordjyllands Politi