Håndbolden boomer i Nordjylland

(Fotograf: Casper Horsnæs Larsen)
Profilbillede
dato

Intet sted i landet er håndbolden gået så meget frem i 2022 som i Nordjylland, der har oplevet en medlemsfremgang på imponerende 18 procent.

Det er ikke kun de danske landshold, der kan juble over succes for tiden. Også rundt om i klubberne er der grund til at trække bredt på smilebåndet, for Dansk Håndbold Forbund oplevede sidste år en flot medlemsfremgang på 5,4 procent svarende til 5.311 flere medlemmer. 

Dermed er antallet af håndboldspillere efter et par år præget af corona igen sekscifret med i alt 103.528 medlemmer. Det viser opgørelsen, der kommer samme dag, som Danmarks Idrætsforbund offentliggør deres medlemstal for foreningsidrætten i hele landet.

Men det er i Nordjylland, at håndboldeuforien er allerstørst. Her har man i den lokale kreds 1 under Jydsk Håndbold Forbund, der dækker klubberne i Vendsyssel, Aalborg og syd for Aalborg ned til Støvring, noteret en medlemsfremgang sidste år på hele 1.549 spillere, svarende til 18,1 procent.

Kreds 2, der dækker Vesthimmerland, Han Herred, Thy, Mors og Salling, går også flot frem med en vækst på 8,4 procent og 459 nye medlemmer.

Den håndboldklub der, målt på antal medlemmer, er vokset allermest i hele landet sidste år er Støvring Håndbold, der har registreret 206 nye håndboldspillere svarende til en fremgang på hele 45,9 procent.

- Jeg er meget stolt over det, for vi er heller ikke kommet sovende til det. Der ligger en længerevarende indsats bagved fremgangen, hvor vi har knoklet i flok for at lokke nye spillere til. Men nu spreder interessen for at spille håndbold sig helt automatisk, når folk anbefaler hinanden at komme med, fordi de selv har fået en god oplevelse, og det er jo bare rigtig dejligt, når arbejdet på den måde bærer frugt, siger Anja Thomadsen, der er ungdomskonsulent og træner i Støvring Håndbold.

Håndboldens flotte medlemsfremgang gør sig gældende på tværs af alle aldersgrupper, og det faktum vækker ekstra glæde hos Lene Karsbæk, chef for udviklingsafdelingen i Dansk Håndbold Forbund.

- Det er både enormt positivt, at vi oplever voksende interesse fra de yngste, der kan få glæde af håndboldens fællesskab i mange år frem. Men jeg er samtidig rigtig stolt over, at vi, sammen med en engageret indsats fra klubberne, er lykkedes med at få flere voksne til igen at spille håndbold på både motions- og turneringsplan, siger hun.

Hvis man selv vil prøve at kræfter med håndbold, kan den nærmeste klub findes her: https://www.dhf.dk/soeg-haandboldinfo/

Kilde: DHF
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.